Spack Spuiten

Spack Spuiten

Spack spuiten is het aanbrengen van een decoratieve wand- en plafondafwerking met korrelstructuur voor zowel renovatie als nieuwbouw. Spack spuitwerk wordt aangebracht door een spackspuiter. Spack is een kunsthars en kalk bevattende pasta die met een speciale spackmachine wordt aangebracht op wanden en plafonds. Spackspuitwerk wint de laatste jaren snel aan populariteit door de relatief goedkope prijs en het mooie eindresultaat. Bovendien is deze wand- en plafondafwerking zowel toepasbaar in natte- als droge ruimtes.

Spack spuiten en de diverse korrelgroottes

Spack spuiten is mogelijk in diverse korrelgroottes. Standaard heeft u de keuze uit fijn, middel en grof. Hoe fijner de korrel, hoe gladder de ondergrond moet zijn. Wij hebben voorbeeldstalen van de diverse mogelijke structuren en tonen u deze graag om u behulpzaam te zijn bij het maken van een keuze.

Spackspuiten en de kleurmogelijkheden

Spackspuiten is in vrijwel iedere kleur mogelijk. U heeft keuze uit duizenden verschillende kleuren spackwerk. Hieraan worden telkens de laatste en modernste kleuren toegevoegd. Kleurkeuze is iets persoonlijks en u bent degene die hierin uiteindelijk beslist. Wel zijn wij u graag behulpzaam met advies en het maken van een keuze aan de hand van diverse kleurenvoorbeelden en kleurwaaiers. Tevens is het mogelijk om naar wens een geheel eigen kleur te laten maken. Heeft u een Ral-nummer van een gewenste kleur dan laten wij deze kleur eenvoudigweg voor u mengen.

Het spuiten van spack spuitpleister en de ondergrond

Spackspuiten is mogelijk op veel ondergronden. Direct spuitklare wanden en plafonds zijn o.a. gestucte wanden en -plafonds, gipsplaten, fermecell platen, ytongblokken, gipsblokken, kalkzandsteen blokken en kaal beton (nieuwbouw woningen en nieuwbouwbedrijfspanden). Ondergronden van hout en kunststof zijn niet geschikt. Ook wanden met een grove structuur zullen eerst moeten worden gladgepleisterd. Ook hiervoor kunt u uiteraard bij ons terecht.

Spackspuiten over waterschade of op een verontreinigde ondergrond

Is een ondergrond verontreinigd door bijvoorbeeld nicotine, vlekken, vet of vocht, dan zal deze eerst behandeld moeten worden voordat ze kan worden afgewerkt met spack spuitpleister. Dit geldt ook voor wanden waar nog een lijmlaag of lijmresten op zitten.

Ook donkere wanden, oude plafonds, verkleurde of vieze plafonds en muren of plafonds met waterschade moeten eerst worden voorbehandeld. Bovendien is bij poederige ondergronden voor een goede hechtlaag van het spak een voorbehandeling nodig.

Voorbehandelen tegen verkleuring van spackspuiten met Brander Isotex

Een voorbehandeling met Brander Isotex is noodzakelijk, omdat anders de verkleuring door het spack spuitwerk heen te zien is. Bij de voorbehandeling wordt dan een isolatielaag aangebracht die het vuil afsluit zodat er geen plekken zichtbaar zullen zijn of ‘doorslaan’ in de nieuwe afwerklaag.

Onze spack spuiter kan voor u de voorbehandeling doen met de airless machine, maar u kunt er ook voor kiezen om de Brander Isotex zelf aan te brengen. Wij leveren u dan het materiaal, want dit voorbehandelingsmiddel is speciaal afgestemd op de spack spuitpleister die erover heen gespoten wordt.

Graag wijzen wij u erop dat in geval van genoemde voorbehandelingen, door ons Brander Isotex wordt gebruikt i.p.v. het vaak gebruikte Brander Isofix. Brander Isotex is iets duurder maar lost het probleem 100% op. Dit is bij Brander Isofix lang niet altijd het geval.

Een spacklaag is een dunne, meerlaagse afwerklaag. Met de eerste laag, de zg. meslaag of afmeslaag worden kleine oneffenheden geëgaliseerd. Deze meslaag is tot ca. 2 millimeter dik. De behandeling met Brander Isotex vindt plaats na het aanbrengen van deze eerste laag. Afhankelijk van de gekozen korrelgrootte komt hier nog een afkorrellaag van ca. 2 millimeter overheen.

Kosten spack spuiten

De kosten van spack spuiten kunnen verschillen. De spackspuiter van WandenPlafondSpuiten.nl leveren kwalitatief uitstekend stucwerk tegen een nette betaalbare prijs.

Mede de omstandigheden bepalen de kosten van het spack spuiten. Zo maakt het verschil of er zaken moeten worden afgeplakt, en hoe groter de opdracht, hoe lager de prijs per m2. Voor een prijsvoorbeeld kijkt u op de pagina prijzen spack spuiten.

Spack spuiten tegen verlaagd btw tarief
Op het moment hoeft u tijdelijk in veel gevallen slechts 6% btw te betalen i.p.v. 21% btw over het uurloon van een stucadoor en schilder. Een goede reden dus om nu uw woning of bedrijfspand te verfraaien door uw wanden en plafond te laten spack spuiten. Lees hier meer over het verlaagd btw tarief stucen en spack spuiten.

De voordelen van spack spuiten:

Gratis advies en prijsopgave.
Uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen.
Spack spuiten is een snelle, mooie en bovendien relatief goedkope applicatiemethode voor het decoreren van wand en plafond.
Spack spuiten op wanden en plafonds geeft altijd een wandbreed en naadloos eindresultaat en is mogelijk in vrijwel elke kleur.
Spack spuitpleister is toepasbaar in natte en droge ruimtes.
Snelle en nette uitvoering.

CONTACTGEGEVENS

JW Schilderwerken
06-11516016
www.schildersbedrijfinhouten.nl
kvk-nummer: 73571474
Wij zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 voor advies of het maken van een afspraak bij u op locatie

CONTACTGEGEVENS

JW Schilderwerken
06-11516016
www.schildersbedrijfinhouten.nl
kvk-nummer: 73571474

Wij zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 voor advies of het maken van een afspraak bij u op locatie


 

9% BTW op schilderwerk!

Het schilderen van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 9% BTW tarief. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het werk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen. Vroeger moest de schilder met de klant een ouderdomsverklaring invullen. Dit hoeft sinds 2012 niet meer.

De Winterschilder in Houten

Dit is een bekende term in de schilderswereld. Een winterschilder schildert uw huis in de winter. Dat is de periode van 21 november tot 21 maart. In deze periode wordt vaak binnenschilderwerk uitgevoerd. Het voordeel voor ons als schilders, is dat je het hele jaar goed kan inplannen en werk kan verdelen. Het voordeel voor de eindklant zit hem in de korting. Doordat het werk goed ingepland kan worden, is een korting vaak goed te geven.

Call Now Button